ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ « ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Επειδή οι επιπτώσεις της απουσίας μετωπικής συγκρότησης του αγώνα ενάντια στην αποικιοποίηση της χώρας μας γίνονται όλο και πιο ορατές, η Πρωτοβουλία συγκρότησης μετώπου αντεπίθεσης για λαϊκή κυριαρχία οργανώνει πανελλήνια διημερίδα, Σάββατο και Κυριακή 14 – 15 Ιουλίου στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο – αίθουσα 318 – της Αρχιτεκτονικής Σχολής  (στον 3ο όροφο του  κτιρίου Μπουμπουλίνας ΕΜΠ – Πατησίων – ώρα έναρξης 10.00 π.μ.) με θέμα:
“Η άμεση συγκρότηση μετώπου, ως αναγκαία προϋπόθεση για την απαλλαγή από την αποικιοκρατία και την ανατροπή της οικονομικής και κοινωνικής κηδεμονίας της χώρας”
Η διημερίδα, μέσα από την ανάδειξη και επεξεργασία κομβικών θεωρητικών και πρακτικών  προβλημάτων της εποχής και της συγκυρίας, φιλοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά στις διεργασίες μετωπικής συγκρότησης του αγώνα του λαού μας για διεκδίκηση Λαϊκής Κυριαρχίας, για απαλλαγή από το όλο πλέγμα δανειακών συμβάσεων, μνημονίων, αποικιοποίησης και κοινωνικού πολέμου, για εναλλακτική διέξοδο της κοινωνίας από την κρίση.
Οι θεματικές ενότητες είναι:
1. Η ανίχνευση και κατανόηση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την καλλιέργεια μετωπικής συνείδησης.
Που οφείλεται η γενικευμένη κρίση του συστήματος και η λεγόμενη κρίση χρέους; Είναι αποτέλεσμα κακών επιλογών και εσφαλμένων πολιτικών ή αναπόφευκτη νομοτέλεια της δομής του καπιταλιστικού συστήματος και της επικυριαρχίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου; Τι σημαίνει “ασθενής κρίκος” του συστήματος;
Οι πολιτικές λιτότητας ως πρόσχημα αφαίμαξης του λαού για την διάσωση του τραπεζικού συστήματος.
Ποιες οι εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην μέγκενη της εσωτερικής υποτίμησης και της υποτιθέμενης αύξησης της ανταγωνιστικότητας μέσω του στραγγαλισμού κάθε εργασιακού δικαιώματος.
2. Τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα και ο βαθμός ενσωμάτωσής τους στην διαχείριση της κρίσης του συστήματος. Σύμμαχοι ή αντίπαλοι ενός λαϊκού μετωπικού κινήματος;
Μπορεί να υπάρξει ανατροπή μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες;
Είναι δυνατόν μία πολιτική δύναμη να επιφέρει πραγματικές ρήξεις μέσα από μία εκλογική  νοοτροπία ανάθεσης χωρίς λαϊκό έλεγχο;
Η οργάνωση του λαού στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς ως ο αποτελεσματικότερος  τρόπος ελέγχου και αποτροπής της καθεστωτικής ενσωμάτωσης κάθε λαϊκού κινήματος.
3. Μορφή, τρόποι συγκρότησης  και πολιτικός χαρακτήρας του μετώπου.
Με ποιους τρόπους και μέσα μπορεί να βγει ο λαός από την κλιμακούμενη καταστροφή;
H παγίδα της αποϊδεολογικοποίησης.
Μπορεί να υπάρξει μέτωπο στις παρούσες συνθήκες χωρίς ταξικό χαρακτήρα;
Η “ιδεολογικά καθαρή” περιχαράκωση ως πρόσχημα αδράνειας και σκόπιμης παθητικότητας.
Η αποστασιοποίηση από τον αγώνα μέσα από την ταύτιση στρατηγικής και τακτικής.
4. Διεκδικήσεις και προτάγματα της μετωπικής συγκρότησης του αγώνα.
Διαγραφή του επαχθούς και απεχθούς δημόσιου εξωτερικού χρέους βάσει διεθνών συνθηκών, ανατροπή δανειακών συμβάσεων, μνημονίων κ.ο.κ., εθνικό νόμισμα, έξοδος από το σημερινό μόρφωμα της κατ” ευφημισμόν Ε.Ε., εθνικοποίηση με κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών και κομβικών τομέων της οικονομίας, κυριαρχικές-δημοκρατικές-οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη βάση της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδιάρθρωση της παραγωγής και αυτοδύναμη ανάπτυξη, πατριωτικός-διεθνιστικός αγώνας, ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με (κατ” αρχήν) όμοιου επιπέδου οικονομίας χώρες και λαούς,  συντονισμός του αγώνα σε διεθνές επίπεδο κ.ο.κ.
Η Πρωτοβουλία συγκρότησης μετώπου αντεπίθεσης για λαϊκή κυριαρχία απευθύνει  πρόσκληση σε όλους τους φορείς, κόμματα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες, καθώς και ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε εργαζόμενους, ανέργους, μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές /-ήτριες.
Ας μην επιτρέψουμε στο Μαύρο Μέτωπο να καταγάγει μιαν ιστορική, άνευ προηγουμένου και μη αναστρέψιμη νίκη επί ενός ασύντακτου κινήματος με αλληλοκανιβαλιζόμενους φορείς και συνιστώσες. Αν δεν συμβάλλουμε καταλυτικά στη θεωρητική θεμελίωση του αγώνα, ώστε να νοιώθουν οι από πάνω την καυτή ανάσα ενός ανερχόμενου νικηφόρου μετωπικού κινήματος, οι εξελίξεις θα είναι ακόμα πιο δραματικές.
Συναγωνιστικά
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
E-mail : dpatelis@science.tuc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου