ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Spiegel: Τώρα η μόνη λύση η πτώχευση | διεθνη | ethnos.gr

Αφιερωμένο στους φίλους μου που συνέχισαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν το "δόγμα του σοκ" το ΔΝΤ, τις Τρόϊκες εξωτερικού και εσωτερικού..!!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Spiegel: Τώρα μόνη λύση η πτώχευση

Την πτώχευση της Ελλάδας ως μόνη λύση για να ανακάμψει και να κάνει μία νέα αρχή υποστηρίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Spiegel: Τώρα μόνη λύση η πτώχευση
Η Ελλάδα απογοήτευσε τους δανειστές της για μία ακόμη φορά. Τώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήση παράταση. Αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι της δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν περαιτέρω βοήθεια, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μόνη ελπίδα πλέον είναι η χώρα να χρεοκοπήσει, ωστε να κάνει μία νέα αρχή, αναφέρει το Spiegel.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, επισήμως όλα βαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο. Το Σεπτέμβριο η τρόικα θα ξαναταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Τότε, θα ανακοινώσουν αν θα μπορέσει να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο αυτά τα 130 δισ, ευρώ να μπορέσουν να αποπληρωθούν. Και περισσότερο απίθανο είναι ότι τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα θα την σώσουν από την χρεοκοπία, επισημαινει το Spiegel.
Οι αξιωσεις στις οποίες βασίστηκε το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου δεν ισχύουν πλέον. Εκείνη την χρονική στιγμή, εκτιμάτο ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσίαζε συρρίκνωση της τάξης του 4,5%, ενώ τώρα εμφανίζεται κοντά στο 7%. Αυτό σημαίνει λιγότερα φορολογικά έσοδα και περισσότερες κοινωνικές δαπάνες. Επίσης, υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σχεδόν απρεπές το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει επιμήκυνση έως το 2016.
Είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο, θα χρειαστεί και περισσότερα χρήματα. Και οι χρηματοδότες, κυρίως οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ δεν μπορούν πλέον να δώσουν περισσότερα στην χώρα.
Αν η πολιτική της Μέρκελ και των υπολοίπων για την Ελλάδα είχε ως στόχο να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία, τότε απέτυχε, σημειώνει το περιοδικό. Οι δραστικοί όροι του μνημονίου έχουν επιδεινώσει την κρίση και έχουν αυξήσει το χρέος.
Επισημαίνει ότι τίποτα δεν πάει σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματισθεί και πως εάν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά το ελληνικό αίτημα που αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διετή επιμήκυνση, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.
Ασκώντας κριτική στην Αγκελα Μέρκελ, το περιοδικό αναφέρει ότι από μόνη της η Γερμανίδα καγκελάριος ενεπλάκη σε αυτή την δύσκλη κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.
Παρόλα αυτά οι χρηματοδότες επέμειναν στην πορεία αυτή, αν και ήταν σαφές προς τα πού οδηγούσε.
Τώρα έχει επέλθει το τέλος αυτής της πολιτικής. Ούτε το ΔΝΤ, ούτε και οι ευρωπαίοι εταίροι μπορούν να παράσχουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, χωρίς να χάσουν την αξιοπιστία τους. Συνεπώς αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει.
Η ελληνική χρεοκοπία θα κοστίσει αρκετά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Γερμανία μόνο θα στοιχίσει περίπου 80 δισ. ευρώ. Καθότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, το σωστό θα ήταν η Ελλάδα να κάνει επιτέλους το μοιραίο βήμα.
Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει ότι τώρα μία πτώχευση φαντάζει ως η μοναδική ευκαιρία να βγει κατά κάποιο τρόπο από το αδιέξοδο η Ελλάδα. Η χώρα θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία νέα αρχή, είτε με το ευρώ, είτε χωρίς. Και οι χρηματοδότες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες να βγουν από τον φαύλο κύκλο των απειλών και των διασώσεων, στον οποίο κινούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου