ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012


Πατριώτες Σοσιαλιστές: Αγώνας για Πραγματική Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία!

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έγινε η δεύτερη πανελλαδική συνάντηση των στελεχών της πατριωτικής σοσιαλιστικής αριστεράς στο ξενοδοχείο Stanley, στο κέντρο της Αθήνας.
Συμμετείχαν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αυτή την εποχή κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι σοσιαλιστές που έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό από το ΠΑΣΟΚ και προέρχονται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ των καταλήψεων 90-91, άνθρωποι από τα κινήματα των πλατειών, στελέχη των αντιμνημονιακών αριστερών οργανώσεων της ΠΑΣΠ που επίσης έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του νεοσύστατου Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, πρώην στελέχη της αριστερής πατριωτικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια.
Οι συνολικά 150 περίπου δημοκράτες στον αριθμό, στάθηκαν αρχικά στον εφιάλτη της ανεργίας, που οδηγεί το έθνος στην εξαθλίωση ή στη μετανάστευση και ειρωνικά αναφερόμενοι στην περιβόητη ανάπτυξη που… έρχεται, είπαν ότι θα γίνει με όρους τριτοκοσμικούς, με όρους Ταϋλάνδης, μιλώντας ουσιαστικά για εργαζομένους σε καθεστώς δουλείας.
Τοποθετήθηκαν στις ανησυχίες τους γύρω από τα ανοιχτά εθνικά μας θέματα, σε Θράκη, Ήπειρο, Μακεδονία, Αιγαίο, Κύπρο, στο ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό από την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, κατήγγειλαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό στάθηκαν στην ανάγκη η χώρα επιτέλους να αποκτήσει μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.
Σκληροί στις αναφορές τους για το Μνημόνιο, δηλώνοντας έτσι τον ξεκάθαρο αντιμνημονιακό χαρακτήρα της κίνησης, υπογράμμισαν την ανάγκη της απεμπλοκής της χώρας από τα τυραννικά δεσμά των δανειστών και διεθνών τοκογλύφων, μίλησαν για την άμεση αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, περιέγραψαν τον επιθετικό χαρακτήρα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και συμφώνησαν στην ανάγκη οργάνωσης του λαού και των εργαζομένων ώστε να υπάρξει σθεναρή αντίσταση στους σχεδιασμούς υποδούλωσης και εξαθλίωσής του.
Υπήρξαν ακόμα προτάσεις ανασυγκρότησης της γεωργικής παραγωγής, ώστε η χώρα να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο και να μπορέσει να θρέψει το λαό της.
Δεν έλειψαν και οι διεθνείς γεωπολιτικές αναλύσεις, έγιναν αναφορές στη σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας και έγιναν τοποθετήσεις στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού και αυτοπροσδιορισμού της Ελλάδας στο νέο διεθνές περιβάλλον.
Κοινά αποδεκτή έγινε και η πρόταση να κινηθούν προς την κατεύθυνση μιας νέας μεταπολίτευσης που θα φέρει στη χώρα Πραγματική Δημοκρατία με ευρύτατη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, στις αποφάσεις και στα νομοθετήματα, ώστε να καταλυθεί μια για πάντα το κράτος της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας που εκτρέφει τα φαινόμενα διαφθοράς, ασυδοσίας και ανομίας των πολιτικών. Η κρίση, είπαν, είναι πρωτίστως πολιτισμική και μακροχρόνια. Αυτής απότοκο είναι και η οικονομική κρίση. Έχουμε μια υποχρέωση, είπαν, εάν πραγματικά είμαστε Δημοκράτες ο αγώνας μας να έχει στόχο ένα νέο πολίτευμα, πραγματικής – άμεσης δημοκρατίας, δηλαδή να παραδοθεί η εξουσία επιτέλους στο λαό και έτσι να κάνουμε πράξη το θεμελιακό σύνθημα της δημοκρατικής παράταξης και η Ελλάδα επιτέλους να ανήκει στους Έλληνες! Και όταν λέμε η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, εμείς εννοούμε άμεση δημοκρατία, πράγμα που μας βρίσκει σύμφωνους τόσο με τη σοσιαλιστική μας ιδεολογία όσο και με την ελληνική μας συνείδηση, κατέληξαν.
Οι συμμετέχοντες είπαν ότι εκ των πραγμάτων η κίνησή τους είναι πολιτική, δίχως ωστόσο να αποκαλύψουν εάν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ίδρυση κόμματος. Ωστόσο, συμφώνησαν προς το παρόν να παρουσιάζονται ως «Πρωτοβουλία 9 Δεκέμβρη», ανανέωσαν την επόμενη συνάντησή τους για τα τέλη Ιανουαρίου και δήλωσαν ανοιχτοί σε συμμαχίες με όλες τις πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που αποδέχονται το τρίπτυχο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης – Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου