ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τι άλλαξε στο θεσμό της επιφάνειας

(Σημείωση: η πώς θα ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα και τα κληροδοτήματα)
σημειώσεις Χρ.Νικολάου

Με το Νέο Μνημόνιο, προβλέπεται η υποχρέωση της κυβέρνησης να μεταβιβάσει στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ένα σημαντικότατο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, που περιλαμβάνει κρατική συμμετοχή, πλήρη ιδιοκτησία επιχειρήσεων, υποδομών, μονοπωλιακά δικαιώματα και ακίνητα, καθώς και να μην προχωρήσει σε διατάξεις που να παρεμποδίσουν την επίτευξη του εν λόγω σκοπού.
Επιπλέον, να δημιουργήσει τέτοιο νομικό πλαίσιο σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, ώστε να αρθούν οι δικλίδες ασφαλείας που περιείχε το ισχύον νομοθετικό καθεστώς σχετικά με τον έλεγχο, που μπορούσε να ασκήσει το ελληνικό κράτος σε αυτές.
Οι μορφές εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας ποικίλουν και μπορεί να είναι συνοπτικά από πώληση μέρους ή όλου ή μίσθωση ή αξιοποίηση της νέας νομικής μορφής του δικαιώματος της επιφανείας, που προσιδιάζει σε γνωρίσματα με εκείνο της επικαρπίας ορισμένου χρόνου...........

 Αποτελεί επενδυτικό εργαλείο ο θεσμός της επιφάνειας;Με την επιφάνεια δημιουργείται εμπράγματο δικαίωμα κυριότητας του επιφανειούχου -με μέγιστη εκ του νόμου χρονική διάρκεια- επί των κτισμάτων που υφίστανται ή θα κατασκευασθούν, χωρίς να απαιτείται και η απόκτηση του εδάφους επί του οποίου βρίσκονται αυτά, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με την μίσθωση.
(τι νόημα έχει η μη απόκτηση του εδάφους αφού θα έχουν την επικαρπία της επιφάνειας του για 99 ολόκληρα χρόνια με το δικαίωμα να την μεταβιβάζουν περαιτέρω? Αυτό θα ειχε νόημα μονον στις εκτάσεις που έχουν ορυκτό πλούτο και μόνον!! Εχει η Κασσιόπη της Κέρκυρας-απο τα ωραιότερα μερη της- που την πούλησαν? Θεωρητικά και μόνον θα είναι εθνικό χώρος .)
Με την εισαγωγή του θεσμού της επιφανείας το σημαντικότερο σημείο είναι ότι το κράτος μπορεί να διατηρήσει την κυριότητα των ακινήτων του και να παραχωρήσει την χρήση των τυχόν υφισταμένων υποδομών ή να διευκολύνει στην δημιουργία νέων υποδομών, προς εκμετάλλευση από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές........................

 Πως αντιμετωπίζεται το θέμα στις παραμεθόριες περιοχές;
Ειδικά δε ορίζεται ότι με απόφαση της επιτροπής του άρθρου 26 του Ν.1892/1990 που εγκρίνεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αίρονται οι απαγορεύσεις του άρθρου 25 που αφορούν δικαιοπραξίες με τις οποίες συνίστανται οποιαδήποτε εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα σε ακίνητα κείμενα στις παραμεθόριες περιοχές υπέρ φυσικών ή νομικών προσώπων με ιθαγένεια ή έδρα εκτός των κρατών - μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών καθώς και η μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή η μεταβολή του προσώπου εταίρων εταιρειών οποιασδήποτε μορφής που έχουν στην κυριότητα ακίνητα στις περιοχές αυτές..........
(Δηλαδή όλες οι χώρες ακόμα και εκτός ΣΕΓΚΕΝ μπορούν αγοράσουν για 99 χρόνια το δικαίωμα επιφανείας δηλ την επικαρπία, μετά μπορούν να διαπραγματευτούν και να την πουλήσουν ας πούμε αλλού)

 Δηλαδή ο νομοθέτης για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας δικαίου των συναλλασσομένων, προβλέπει ότι δεν θα μεταβάλει κυριαρχικά τα συμφωνηθέντα και ιδίως την χρονική διάρκεια ή το μίσθωμα, στοιχεία που έχουν κομβική σημασία για τους οικονομικούς υπολογισμούς του επενδυτή, ενώ πλέον οριοθετεί για μεγαλύτερη ασφάλεια ότι για το δικαίωμα της επιφανείας μεταβιβάζεται όπως η κυριότητα..........
(Δηλαδή όλες αυτές οι εκτάσεις-επικαρπίες, θα μπορούν να μεταβιβασθούν ακόμα πχ και στους Τούρκους-Σκοπιανούς κλπ !!!!!)
 
Σημειώσεις Χρ.Νικολάου
Πηγή:  http://www.ered.gr/gr/articlesInside.php?art=26275

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου