ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Στον «αέρα» λόγω οικονομικών προβλημάτων το ΤΕΕ, ενώ η ανεργία των μηχανικών «θερίζει»

e-build.gr
tee180-01_59964_39LP02Στον «αέρα» βρίσκεται το ΤΕΕ/ΤΚΜ, εξαιτίας των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων, που συνεπάγεται η μη έγκριση του προϋπολογισμού του, μετά την κατάργηση της εισφοράς του 2%*, αλλά και, δευτερευόντως, λόγω του «μπαράζ» διαγραφών των μηχανικών-μελών του, οι οποίοι αδυνατούν λόγω της κρίσης και της καλπάζουσας ανεργίας –ιδίως των νέων- να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο στο πρώτο πεντάμηνο του 2013 οι αιτήσεις διαγραφών μηχανικών από τα μητρώα του ΤΕΕ/ΤΚΜ ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του συνόλου του 2012, ενώ έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι εγγραφές.
Την ίδια στιγμή, ολοένα περισσότεροι μηχανικοί στην Κ. Μακεδονία αδυνατούν πλέον να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, εξαιτίας της υπέρογκης αύξησής τους, αλλά και παραγόντων, που ‘απογειώνουν’ την ανεργία στον κλάδο, όπως η καθίζηση του κλάδου των κατασκευών, ο οποίος πλέον έχει υποχωρήσει κάτω από το 10% της περιόδου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσο Κονακλίδη, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο ίδιος, παρά τα πολύ έντονα προβλήματα, «βούληση των μηχανικών είναι το ΤΕΕ να μην κλείσει, είτε το θέλει είτε όχι η κυβέρνηση».
Κάνοντας την αυτοκριτική του ΤΕΕ, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Επιμελητήριο πρέπει προωθήσει σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό του πλαίσιο, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες και να αναδιαρθρωθεί, στη βάση της πρότασης που έχει ήδη καταθέσει το ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Περιθώρια αισιοδοξίας
Σε αυτό το σκηνικό, πάντως, και ενώ σήμερα το ΤΕΕ/ΤΚΜ αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, κάποια περιθώρια αισιοδοξίας για επίλυση των οικονομικών προβλημάτων δημιουργεί η άτυπη συνάντηση, που είχαν το περασμένο Σάββατο με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, οι πρόεδροι του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης και του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, ο κ. Κονακλίδης δήλωσε ότι θεωρεί πως «βρίσκεται σε καλό δρόμο η απόδοση, στο ΤΕΕ, των χρημάτων από τα αυθαίρετα και τις ενεργειακές επιθεωρήσεις».
Καθίζηση στις εγγραφές, απογείωση στις διαγραφές
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θέμα των μειωμένων εγγραφών και αυξημένων διαγραφών, που έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας, αλλά και της επίπτωσής του στο ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών, ο κ. Κονακλίδης επισήμανε ότι παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της απροθυμίας εγγραφής των μηχανικών, ιδίως των νέων, στο ΤΕΕ και συνεπώς στο ΤΣΜΕΔΕ. Ενδεικτικό είναι ότι οι εγγραφές στο κεντρικό ΤΕΕ υποχώρησαν πέρυσι στις 2220, έναντι 4225 το 2009, 4117 το 2010 και 3309 το 2011, ενώ στο Τμήμα Κ. Μακεδονίας μειώθηκαν το 2012 στις 367 από 737 το 2009, 731 το 2010 και 569 το 2011. Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις διαγραφής, που κατατέθηκαν στο ΤΕΕ/ΤΚΜ στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2013 έφτασαν τις 68, ενώ στο σύνολο του 2012 δεν είχαν ξεπεράσει τις 57. Σημειώνεται ότι το 2012, ο προϋπολογισμός του Τμήματος ανερχόταν στο 1,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 800.000 ευρώ κατευθύνονταν στη μισθοδοσία των στελεχών του, πολλά από τα οποία εργάζονται σήμερα σε …εθελοντική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου