ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πυρ ομαδόν κατά της Χρυσής Αυγής | Πολιτική | naftemporiki.gr

 
Έντονες αντιδράσεις, με βολές κατά της Χρυσής Αυγής, έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχθηκαν στελέχη του ΚΚΕ αργά τη νύχτα στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.
Το ίδιο το ΚΚΕ κατήγγειλε πως την επίθεση έκαναν μέλη της Χρυσής Αυγής και εξαπέλυσε σφορδή επίθεση σε βάρος της, κάνοντας λόγο για «ύπουλη και δολοφονική επίθεση», από την υπήρξαν εννέα τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, και άλλα μέλη της διοίκησης.
Όπως υποστήριξε, «ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης - με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα - αποδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης».
«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος», τόνισε.
Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες».
Στο θέμα αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για «οργανωμένη και μαφιόζικη» σε βάρος των μελών της ΚΝΕ.
 «Το σύστημα αξιοποιεί τέτοια ναζιστικά, φασιστικά μορφώματα ακριβώς για να εμποδίσει την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, για να δώσει ανάσα στο ίδιο το σύστημα, που δυσκολεύεται και αυτό από τις κρίσεις του» είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε, δε, πως δεν πρέπει να γίνεται η ανιστόρητη εξομοίωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, ενώ, για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τα μέσα ενημέρωσης παρατήρησε: «Ακόμα και η αρνητική προβολή του ναζιστικού, φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, πολλές φορές έχει αντανάκλαση διαφορετική στο πώς το προσλαμβάνει ο άνθρωπος που είναι απελπισμένος, που κάθεται στο σπίτι του, βλέπει τηλεόραση και δεν ξέρει προς τα πού να πάει».
Το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο Πέραμα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την επίθεση που δέχθηκαν στελέχη του κόμματος.
ΣΥΡΙΖΑ: Θρασύδειλη ναζιστική συμμορία
Τα πυρά του στη Χρυσή Αυγή έστρεψε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «θρασύδειλη ναζιστική συμμορία» και «τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών», που έγινε «με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας».
«Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση».
«Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καταδίκη της επίθεσης των νεοναζιστών
«Καταδικάζουμε την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα» αναφέρουν στη δική τους ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με τους οποίους, «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».
ΠΑΣΟΚ: Απρόκλητη δολοφονική επίθεση των νεοναζί
Για «απρόκλητη δολοφονική επίθεση των νεοναζί» έκανε λόγο και το ΠΑΣΟΚ: «Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης».
«Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση» προσθέτει.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και η Νεολαία του κόμματος εξέφρασε αποτροπιασμό «για την άνανδρη επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ από τους τραμπούκους νεοναζιστές».
Παράλληλα, θέτει, μεταξύ άλλων, και θέμα για τη στάση της Αστυνομίας, επισημαίνοντας πως «δυο ερωτήματα προκύπτουν από το συμβάν:
«Ως πότε η Αστυνομία θα παρακολουθεί και δεν θα επεμβαίνει; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη οφείλει να επιβάλλει το νόμο που διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και ισορροπία.
»Ως πότε κάποια κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα δρουν μυωπικά για μικροπολιτικά οφέλη;  Όποιος πιστεύει ότι η Χ.Α είναι κίνδυνος μόνο για τους "άλλους", κάνει λάθος. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε επισημάνει τη στροφή της Χ.Α, η οποία πια καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία όχι μόνο απέναντι σε κάθε αλλοεθνή, αλλά και απέναντι σε όποιον Έλληνα «τολμά» να σκέφτεται διαφορετικά απ αυτήν, απέναντι στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
ΔΗΜΑΡ: Βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών
Τη «βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ» στο Πέραμα καταδίκασε και η Δημοκρατική Αριστερά.
Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας» και τονίζει ότι η ανοχή απέναντι σε τέτοιες πράξεις «συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα».
Χρυσή Αυγή: Συκοφαντίες
Η Χρυσή Αυγή πάντως κάνει λόγο για συκοφαντίες.
«Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι’ αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.
Απορρίπτει τα περί ολιγωρίας η ΕΛ.ΑΣ.
Από τη δική της πλευρά, η ΕΛ.ΑΣ. απέρριψε τις επικρίσεις περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά στις 00:08:17 και το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα στις 00:10:57, το δεύτερο στις 00:12:07 και το τρίτο στις 00:12:09.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 00:12:19 ώρα κατέφθασε η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ των 10 ατόμων, ενώ στη συνέχεια, διαδοχικά και μέχρι τις 00:29:52 ώρα είχαν φτάσει συνολικά στο σημείο εννιά περιπολικά τάξης και ασφάλειας και δύο ομάδες ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων η καθεμία, δηλαδή συνολικά πάνω από 38 αστυνομικοί.
Η Αστυνομία αναφέρει ακόμη πως κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Διαβεβαιώνει πως οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις κατ' οίκον έρευνες.
Το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε παράνομες εισβολές της αστυνομίας σε οικίες μελών της Χρυσής Αυγής και προσαγωγές πολιτών έξω από Τοπικές Οργανώσεις της. «Η κρατική ασφάλεια - που εντελώς παράνομα - διατηρεί φακέλους μελών του Εθνικιστικού Κινήματος εκτελεί τις τελευταίες ώρες μία συντονισμένη επιχείρηση τρομοκρατίας με άνωθεν εντολές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε εκπομπή του Σκάι.
Λιμενεργάτες: Βάρβαρη και φασιστική επίθεση
Την επίθεση κατήγγειλαν επίσης η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, χαρακτηρίζοντάς την ως «βάρβαρη και φασιστική».
«Καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Πειραιά να καταδικάσουν πράξεις βίας και εκφοβισμού και να ενισχύσουν τους αγώνες για την ανατροπή αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών.Η ενίσχυση των μαζικών, ενωτικών, κοινωνικών αγώνων είναι η απάντηση στις τραμπουκικές και φασιστικές επιθέσεις» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Γ. Καψής: Δεν έχω οποιαδήποτε επαφή με ναζιστικά μορφώματα
Αναφερόμενος σε προαναγγελία, στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, αποκλειστικού άρθρου του Γιάννη Καψή στην εφημερίδα «Εμπρός», ο κ.Καψής δήλωσε τα εξής: «η Χρυσή Αυγή με την γνωστή τακτική της προβοκάτσιας όλων των ναζιστικών κομμάτων προαναγγέλλει αποκλειστικό άρθρο μου στο δημοσιογραφικό της όργανο, το οποίο ουδέποτε έγραψα. Ούτε ήταν δυνατόν να έχω οποιαδήποτε επαφή με ναζιστικά μορφώματα.Τα υπόλοιπα ο δικηγόρος μου».

Πυρ ομαδόν κατά της Χρυσής Αυγής | Πολιτική | naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου