ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται νέα ΚΥΑ για τις άδειες χρήσης νερού που θα ρυθμίζει και τα προβλήματα με το ιδιοκτησιακό


Στα προβλήματα που παρατηρούνται μέχρι σήμερα, μετά τις διαδοχικές παρατάσεις για την έκδοση αδειών χρήσεων νερού, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Δημήτρης Μήλιος, Διευθυντής στην Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου. Όπως μας έκανε γνωστό, το επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί μια νέα ΚΥΑ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η οποία μεταξύ άλλων θα ρυθμίζει το «ιδιοκτησιακό», που αποτελεί το σημαντικότερο μέχρι σήμερα πρόβλημα των κατόχων γεωτρήσεων που επιθυμούν να τις νομιμοποιήσουν. Ο νόμος μέχρι στιγμής απαιτεί συμβόλαια με πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Αυτό με την νέο ΚΥΑ πρόκειται να αλλάξει αφού ως γνωστό υπάρχουν πολλοί κάτοχοι γεωτρήσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας με «χρησικτησίες» ή κληρονομιές οι οποίες είναι από παλιά και οι κάτοχοί τους δεν έχουν συμβόλαια.
Με τα νέα δεδομένα, όλοι αυτοί οι κάτοχοι γεωτρήσεων θα μπορούν - εφόσον οι καλλιέργείες τους και οι εκτάσεις του δηλώνονται στο Ε9 ή στον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) ή στα επενδυτικά προγράμματα του ΥπΑΑΤ - να πιστοποιούν την ιδιοκτησία χωρίς συμβόλαιο και να προχωράει άμεσα η έκδοση της άδειας χρήσης νερού για τις γεωτρήσεις τους.
Επιπλέον με τη νέα ΚΥΑ επιχειρείται να δοθεί λύση και στο πρόβλημα που δημιουργείται σε περιοχές που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα διαχειριστικά σχέδια των Περιφερειών για τους υδάτινους πόρους. Να σημειωθεί, ότι από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων έχουν εγκριθεί τα 10 Σχέδια Διαχείρισης (Ανατολικής Πελοποννήσου, Δυτικής Πελοποννήσου, Βόρειας Πελοποννήσου, Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου) από τα 14 Υδατικά Διαμερίσματα. Ενώ για άλλα δύο Υδατικά Διαμερίσματα (Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας) τα Σχέδια Διαχείρισης αναμένονται να εγκριθούν μετά την απόφαση του ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου.
Για τα σχέδια Διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων (Υ.Δ.) Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2013 την εκπόνηση του έργου με αυτεπιστασία. Έχει ξεκινήσει η διαβούλευση των Προσχεδίων Διαχείρισης και τα Σχέδια Διαχείρισης των 2 Υ.Δ. αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τέλος του 2014.
Παράλληλα θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει μια μερίδα κατόχων γεωτρήσεων που έχουν καταθέσει πριν το 2014 αιτήσεις αλλά αυτές δεν έχουν φθάσει για έλεγχο στις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων των Περιφερειών. «Τι σημαίνει αυτό; Η τελευταία ΚΥΑ δεν είχε μεταβατική περίοδο οπότε αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ουσιαστικά στον αέρα. Διότι, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να εκδοθεί η άδεια χρήσης νερού δεν υπάρχει αριθμός μητρώου αφού αυτό ξεκίνησε να ισχύει μετά το 2014. Με την ΚΥΑ αυτή θα απεγκλωβιστούν όλοι αυτοί οι κάτοχοι γεωτρήσεων», μας τονίζει ο κ. Μήλιος.
Και καταλήγει: «στην Πελοπόννησο σήμερα υπάρχουν 6.000 περίπου φάκελοι που εκκρεμούν στην Υπηρεσία μας ενώ στους Δήμους ο αριθμός των φακέλων που εκκρεμούν για εξέταση αγγίζει τους 10.000 - 12.000. Αρκετά σημαντικό πρόβλημα από ότι γνωρίζω έχει επίσης η Θεσσαλία».
Χρήστος Διαμαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου