ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Η ιστορική ομάδα ΔΑΦΝΗ Πουλίτσας και ο δήμαρχος κ. Παπακυριάκος



Από το πρόχειρο πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  της 26ης Ιουνίου 2017:



{Έγκριση  6ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Έργα αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Βέλου»


Παρόντες  24   Απόντες 3  Γκατζογιάννης -Γρανιτσιώτης-Πολλάλης



Εισηγητής   Αντιδήμαρχος Μπεκιάρης Δημήτριος



Εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ}



Τραγική κατάσταση στον δήμο μας!
Η 6η παράταση αυτή αφορά και την αποπεράτωση του γηπέδου μας στην Πουλίτσα με την κατασκευή χλοοτάπητα.
Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που έγινε η αρχή? Δυο, τρία, το ξεχάσαμε κιόλας!
Το γήπεδο καταστράφηκε, είναι ακόμα γεμάτο με αγριόχορτα.
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Πουλίτσας, η ιστορική "ΔΑΦΝΗ" δεν υπάρχει πια και ενας λογος ειναι και η απουσία γηπέδου. Υπάρχει και άλλος βέβαια.
Συνεχόμενη δικαιολογία για τις συνεχείς παρατάσεις της αποπεράτωσης του έργου από τους δημοτικούς μας άρχοντες υπο τον κ. Παπακυριάκο, ειναι οτι δεν έχει γίνει η σύνδεση με το νερό γιαυτό αργεί η φύτευση και αποπεράτωση.
Περίεργη δικαιολογία και μάλλον απαράδεκτη γιατί τα δίκτυα της άρδευσης της Πουλίτσας βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στο γήπεδο και σε χρόνο dt καθώς και μικρο πρόσθετο κόστος, θα μπορούσε να συνδεθεί!
Να θυμίσω οτι το κεντρικό δημοτικό συγκρότημα και η δεξαμενή βρίσκονται στην αρχή του μικρού πάρκου όπου και το μικρο θεατράκι, στην αρχή της διχάλας προς το γήπεδο! Ενώ περνά έξω από το γήπεδο και το δίκτυο ύδρευσης για να φτάσει στην δεξαμενή στις κοκκινιες και θα μπορούσε για λίγο χρονικό διάστημα και έως να συνδεθεί η άρδευση, να υποβοηθήσει την ολοκλήρωση του χλοοτάπητα.


Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οτι οι άνθρωποι δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να παράξουν έργα που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή του δήμου μας και αρέσκονται μόνον σε κάποια μικρά που έχουν έντονο τον χαρακτήρα της "βιτρίνας" και την ανάλογη ψηφοθηρία. 
  •  Παράδειγμα η "αισθητική ανακαίνιση" του προαυλίου χώρου της κοινότητας Βραχατίου!!! (Υπήρχε λόγος να γίνει? Όταν στην διπλανή κεντρική μας δημοτική πλατεία σαπίζουν χρόνια τώρα οι ξύλινες επιστρώσεις στα παγκάκια-παρτέρια! Ούτε καν ένα βάψιμο μια συντήρηση δεν κάνουν!)
  • Τα 60.000 ευρω που στοίχισε(?) η ανακαίνιση της πλατείας Ευαγγελίστριας!! (Όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου σπιτιού 60 μ2! Με δάπεδο από φυσικές πέτρες μάλλον Αλβανιας που δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις, ειδικά αν είσαι γυναίκα και που περιμένεις να ρίξει το χιόνι που δεν έχουμε για να ανάδειξή τα προτερήματα της! ) 

  • Οι ανακαινίσεις- δια της απόσυρσης των παλαιών- ορισμένων στάσεων λεωφορείων!! (που αισθητικά είναι σαν να βλέπεις" τον Χάρο με τα δόντια του" και που ευτυχώς μετά την κατακραυγή του κόσμου, εγκατέστησαν ελάχιστες)

  • Η ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο του καθαρισμού των παραλιών Βραχατιου, Κοκκωνιου, Νεραντζας αξίας 40.000 ευρω! (Με τσουγρανες-χλοοκοπτικά και κλπ οταν ο δήμος έχει δική του υπηρεσία καθαριότητας και μηχανήματα).
Όσον αφορά για την ιστορική μας ομάδα, την ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ, να αναφέρω οτι ήταν από τις παλαιότερες ομάδες της Κορινθίας, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της, το γήπεδό της είναι στην αισθητική περιοχή κάλους ΔΑΦΝΩΝΑΣ Πουλίτσας, από τα μεγαλύτερα κοινοτικά πάρκα του δήμου μας που μας έχει μείνει στην μνήμη μας απο τα παιδικά μας χρόνια όταν περαν των ποδοσφαιρικών αγώνων, γίνονταν οι ημερήσιες εκδρομές και των διπλανών σχολείων, και που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην διαμόρφωση των χαρακτήρων της νεολαίας του χωριού αλλά και των διπλανών χωριών, τόσο στην αθλητική διαμόρφωση όσο και στην συνοχή της και αλληλεγγύη αλλά και συνεχίζει να παίζει ενα σπουδαίο ρόλο τουλάχιστον στην οικιστική ανάπτυξη της Πουλίτσας.

Με αυτην λοιπον την τραγική κατάσταση του γηπέδου Πουλίτσας απο την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής, χάνεται μια ιστορική ομάδα και ο χώρος της. Για να καταλάβουν κάποιοι το μέγεθος αυτής της απώλειας, πάρα κάτω παραθέτω ιστορικές φωτογραφίες με λεζάντες από την ΔΑΦΝΗ Πουλίτσας που έχω πάρει από το ωραιότατο ημερολόγιο της ομάδας όταν προπονητής ήταν ο Νωτης Ψυχογιός και είχαν συνεισφέρει διάφοροι χωριανοί από τα αρχεία τους. 





Ντίνος Τζαναβάρας

Βασίλης Τέντζερης-Δημητράκης Καλαχάνης-Βαζέχα-Κουρμπανάς





Όλα λοιπόν τα πάρα πάνω η δημοτική μας αρχή υπο τον κ. Παπακυριακο και τους συνεργάτες του στα αθλητικά, πολιτιστικά και δημόσια έργα τα έχουν κάνει στάχτη και μπούλμπερη!( Εκτός από την ανακαίνιση του μικρού υπαίθριου θεάτρου μας που βεβαίως δεν έγινε με λεφτά του δήμου αλλά με "παράπλευρες" οικονομικές απώλειες από τον εργολάβο του γηπέδου. Και που γίνεται μικρή εκδήλωση ίσως μια φορά τον χρόνο κ. Καλλίρη και κ. Σιάχο!)

Απαιτούμε να ολοκληρωθεί το γήπεδο χωρίς καμμια άλλη παράταση στον εργολάβο.
Να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ακόμα και να τον αποζημιώσετε, να κάνετε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες να αποπερατωθεί το γήπεδο και να αποδοθεί στην νεολαία του χωριού τάχιστα.

Χρήστος Ε. Νικολάου
αρχιτέκτων
μέλος του "ΞΕΚΙΝΗΜΑ"
μέλος της αυτοδιοικητικής περιφερειακής παράταξης Πελοποννήσου ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου