ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Περι "Καλλικράτη" και υποψηφιων του νεου δημου Βέλου-Βόχας. Κάλεσμα δημιουργίας Κίνησης.

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο που έγραψε στο τελευταίο φύλλο της "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Σικυωνείων" ο κ. Πάνος Κατσούλας, πρόεδρος ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, και προτείνω σε όλους να το διαβάσουν.
Θέλω μόνο να συμπληρώσω μερικά γενικά στοιχεία,όπως:
  •  Ο συγκεκριμένος "Καλλικράτης" επεβλήθη από την τρόικα. Άλλος ήταν ο προεκλογικός του Πασοκ!
  • Απομακρύνει περισσότερο τους δημότες από την τοπική εξουσία, υπονομεύει την αυτοοργάνωση τους και επιβάλλει ολοκληρωτικά τους νόμους της αγοράς
  • Δεν προωθεί την συμμετοχική δημοκρατία ούτε την αλληλεγγύη τωνπολιτων του δήμου
  • Κάνει τον δήμαρχο υπερυπουργό τόσο που μπορεί να συνάπτει δάνεια απευθείας με τους τραπεζίτες της ΕΕ.
Ειδικά για τον νέο Καλλικρατικό δήμο Βέλου-Βόχας:
  • Γνωρίζουμε όλοι πως και γιατί δημιουργήθηκε με αυτό το εύρος . Συμφέροντα ιδιωτικά των υποψηφίων όλων ανεξαιρέτως.
  • Και οι δυο δήμοι αποτέλεσαν αντίγραφα της κεντρικής εξουσίας. Οι δημοτικές αρχές που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις, έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση.
  • Το αντιδημοκρατικό, δημαρχοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης των δήμων είναι η κύρια αιτία των νοσηρών φαινομένων διαφθοράς, αδιαφάνειας,κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος, πελατειακής αντιμετώπισης των πολιτών και του ρουσφετολογικού εμπορίου ελπίδων.
  • Όλοι οι υποψήφιοι που ακούγονται έως τώρα, είναι εκπρόσωποι ανακύκλωσης παλιών ιδεών και πρακτικών και βεβαίως δεν αποτελούν λύση.
  • Όπως λέει και ο κ. Κατσουλας, βεβαίως εκφράζουν την επιθυμία για ανοιχτά, συμμαχικά σχήματα, που να μην είναι αυστηρά κομματικά περιχαρακωμένα, ταχαμου ανεξάρτητα, όμως δεν πείθουν τους πολίτες! Και αυτο φαινεται γιατι ακομα εγγραφως κανεις δεν τους ακολουθει!
  • Η εναλλαγή πεφωτισμενων στην εξουσία του τόπου, δεν δινει διέξοδο στα προβλήματα μας.
  • Η συμμετοχη και ο ελεγχος των πολιτων στην ληψη αποφασεων ειναι απαραιτητη ωστε να διασφαλισθει ο σεβασμός του ανθρωπου, της γης και της ορθολογικης της αναπτυξης.
    Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε την λυση όχι στο παλιό και κατεστημένο αλλά στο νέο ακομμάτιστο,αυτόνομο, πολιτικοποιημένο χώρο, που μπορεί να ενεργοποιήσει περισσότερο τους πολίτες σε μια πιο άμεση δημοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση έστω και κόντρα στις επιταγές του  Καλλικρατη.
    Η λύση είναι όπως αυτή η παλαιότερη της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου kinisikorinthos.blogspot.com/αλλα  κυριως η πιο πρόσφατη της "Συμπολιτείας Ξυλόκαστρου-Ευρωστινης".http://sympolitia.blogspot.com
    Η δημιουργία δηλαδή ευρύτερων αυτόνομων κινήσεων, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους ανεξαιρέτως τους συμπολιτες που στηρίζουν νεες δυναμεις  προσφορας και οχι συμφεροντων, που υποστηριζουν την αλληλεγγυη και συνοχη των πολιτων, με νεα αφθαρτα τελειως προσωπα στην τοπικη αυτοδιοικηση που πρεπει να μπορουν αλλα και να δεσμευτουν να κινητοποιησουν την συμμετοχη και την δραστηριοποιηση της τοπικης κοινωνιας μας ωστε να υπαρξει ουσιαστικο αποτελεσμα για αυτην. Διοτι ως γνωστον χωρις την συμμετοχη των πολιτων τιποτα δεν βγαινει σωστό
    • Σας καλουμε λοιπον να συμμετεχετε στην προσπαθεια για ενα δήμο που πρωταγωνιστες να ειναι οι πολιτες και οχι οι κομματαρχες. Αυτοοργανωθειτε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου