ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων στις υπόλοιπες περιοχές της Κορινθίας


Το Τεχνικό γραφείο ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΑΛΠΑΞΗ και συνεργάτες με έδρα το Βραχάτι Κορινθίας τηλ. 6972-872747 και 27410-53444 αναλαμβάνει την σύνταξη του φακέλλου Δήλωσης Κτηματολογίου με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε προσιτές τιμές.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις πάρα κάτω αναφερόμενες περιοχές, θα πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους έως τις 18 Μαρτίου 2019 ( αν πρόκειται για κατοίκους εσωτερικού) και έως τις 18 Ιουνίου 2019 ( εάν πρόκειται για κατοίκους εξωτερικού αλλά και για το ελληνικό δημόσιο).

1.  Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:Α) ΝΕΜΕΑΣΒ) Από τον Δήμο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΔΕΝΔΡΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΘΑΛΕΡΟΥ, ΘΡΟΦΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΤΩ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΗΣ, ΛΑΓΚΑΔΑΙΙΚΩΝ, ΜΑΝΝΑΣ, ΜΕΣΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΝΕΩΝ ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ, ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ, ΠΕΛΛΗΝΗΣ, ΠΥΡΓΟΥ, ΡΕΘΙΟΥ, ΡΙΖΗΣ, ΣΟΦΙΑΝΩΝ και ΣΤΥΛΙΩΝΓ) Από τον Δήμο ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ και ΧΑΛΚΕΙΟΥΔ) Από τον Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΘΙΚΙΩΝ, ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ, ΚΑΤΑΚΑΛΙΟΥ, ΚΛΕΝΙΑΣ, ΚΟΡΦΟΥ, ΚΟΥΤΑΛΑ, ΣΟΛΟΜΟΥ, ΣΟΦΙΚΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ και ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥΕ) Από τον Δήμο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ο προ-καποδιστριακός ΟΤΑ: ΠΙΣΙΩΝ
ΣΤ) Από τον Δήμο ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ, ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΒΕΛΙΝΗΣ, ΓΚΟΥΡΑΣ, ΓΟΝΟΥΣΣΗΣ, ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ (ΜΠΑΣΙΟΥ)*, ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΙΑΝΩΝ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑΡΣΟΥ, ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΚΥΛΛΗΝΗΣ (ΜΠΟΥΖΙΟΥ)*, ΛΑΛΙΩΤΟΥ, ΛΑΥΚΑΣ, ΜΑΤΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ, ΜΕΣΙΝΟΥ, ΜΙΚΡΟΥ ΒΑΛΤΟΥ, ΜΟΣΙΑΣ, ΜΠΟΖΙΚΑ, ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΕΝΟΥ, ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ, ΤΙΤΑΝΗΣ, ΦΕΝΕΟΥ και ΨΑΡΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Κόρινθος: Πατρών 76, ΤΚ 20100
Τηλέφωνο: 27410 81030
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00
και Τετάρτη 8:00 με 20:00Η υποβολή της δήλωσης στο Κτηματολόγιο είναι απλή και τα έγγραφα που χρειάζεται να καταθέσετε είναι λίγα. Είναι όμως απαραίτητο να γνωρίζετε πού είναι το ακίνητό σας, ώστε να μπορείτε να το εντοπίσετε πάνω στους χάρτες.
Και αυτό γιατί, πολλές φορές, η περιγραφή του ακινήτου στον τίτλο ιδιοκτησίας δεν είναι επαρκής για τον εντοπισμό του.
O εντοπισμός ακινήτου γίνεται με δύο τρόπους:
Μέσω της «Υπηρεσίας Θέασης Ορθοφωτογραφιών», που παρέχει δωρεάν το Ελληνικό Κτηματολόγιο από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr. Από την εφαρμογή αυτή μπορείτε, επιλέγοντας νομό και ΟΤΑ, να περιηγηθείτε στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και:
  • να βρείτε το ακίνητό σας,
  • να τοποθετήσετε στον χάρτη τα όριά του (να σχεδιάσετε ένα σκαρίφημα),
  • να μετρήσετε τις διαστάσεις και το εμβαδόν του και
  • να εκτυπώσετε την εικόνα για να την υποβάλετε μαζί με τη δήλωσή σας.
Η εφαρμογή διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο info, με το πάτημα του οποίου εμφανίζονται στον χάρτη οδοί, οικισμοί και σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (π.χ. όνομα εκκλησίας, δημαρχείου, σχολείου). Με τον τρόπο αυτό, η περιήγηση και η αναζήτηση περιοχών γίνονται ευκολότερα. Ο δεύτερος τρόπος είναι: Με οποιαδήποτε μετρητική μέθοδο, ακόμα και μικρότερης ακρίβειας, όπως είναι η μέτρηση ενός απλού GPS χειρός, που μπορείτε να κάνετε ακόμα και μόνοι σας για να εντοπίσετε σε ένα πρώτο επίπεδο τη θέση του ακινήτου σας.
Οι δύο παραπάνω μετρήσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα τοπογραφικό διάγραμμα. Ωστόσο, είναι επαρκείς για τον καταρχήν εντοπισμό του ακινήτου στους χάρτες του Κτηματολογίου.
Η επισύναψη τοπογραφικού διαγράμματος έστω και παλαιάς χρονολογίας είναι υποχρεωτική:
  • Αν το αναφέρει το συμβόλαιο σας.
  • Αν επικαλείστε χρησικτησία σε αγροτεμάχιο/οικόπεδο.
  • Αν έχετε εκδώσει οικοδομική άδεια (συνεπώς υπάρχει τοπογραφικό).
  • Αν το έχετε ήδη συντάξει για οποιαδήποτε άλλη χρήση (π.χ. για αγοραπωλησία).Για τον καλύτερο εντοπισμό της θέσης και των ορίων του ακινήτου:
Αναζητήστε στο αρχείο σας αντίγραφο των συμβολαίων (ή άλλων εγγράφων) τα οποία τεκμηριώνουν τα δικαιώματα που έχετε σε ακίνητα. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τα σχετικά αντίγραφα, μπορείτε να τα αναζητήσετε στον συμβολαιογράφο, στον οποίο συντάχθηκε η σχετική πράξη, ή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
Τα πιστοποιητικά μεταγραφής, αν δεν τα έχετε στο αρχείο σας, μπορείτε να τα αναζητήσετε από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η απόκτηση δικαιώματος με κληρονομιά χωρίς διαθήκη, δεν απαιτείται η σύνταξη της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης πριν από την υποβολή της δήλωσης, αλλά θα χρειαστείτε κάποια έγγραφα από δικαστήρια ή ΚΕΠ (πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών κ.λπ.).
Στην περίπτωση που το δικαίωμά σας το έχετε αποκτήσει με χρησικτησία, αν δεν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση, θα χρειαστεί να υποβάλετε διάφορα έγγραφα που αποδεικνύουν τη χρησικτησία (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., μισθωτήρια, αποδεικτικά επιδότησης, πράξη αναγνώρισης ορίων κ. λπ.).
Πηγές:
Κτηματολόγιο ΑΕ
www.tanea.gr/2018/12/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου