ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ανοιχτό κάλεσμα απο την ΛΑΕ για συγκρότηση περιφερειακής παράταξης Πελοπονήσσου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ανοιχτό Κάλεσμα για τη συγκρότηση νέας περιφερειακής παράταξης και συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές Μαϊου για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου απευθύνουν οι Θανάσης Πετράκος, Σαράντος Αλεξανδρής, και Σταύρος Χρυσαδάκος. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:
“Για μια Εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”
Πολίτες της Πελοποννήσου
“Βρισκόμαστε ήδη στον ένατο χρόνο επιβολής των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς επιτροπείας.
Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί και αυτή θύμα της οκταετίας των μνημονιακών πολιτικών οι όποιες προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι το 2060.
– Η δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% κατ΄ έτος μέχρι το 2022 και 2,2% κατ΄ έτος μέχρι το 2060
– η συνέχιση των μέτρων λιτότητας
– η επέκταση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
-το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων, δικτύων και υποδομών.
-το μνημονιακό νομοθετικό καθεστώς των 714 εφαρμοστικών νόμων και των δεκάδων χιλιάδων Υπουργικών Αποφάσεων και εγκυκλίων που παραμένει σε ισχύ σηματοδοτούν ένα δυσοίωνο μέλλον.
Ταυτόχρονα το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι βραχνάς για το λαό αφού όχι μόνο δεν διαγράφηκε ούτε κατά ένα ευρώ αλλά συνεχίζει να αυξάνεται.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» εκτός από την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως νέο εκλογικό σύστημα, αποτελεί πιστή αντιγραφή του «Καλλικράτη». Ενσωματώνει τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και τους εφαρμοστικούς νόμους στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκηση, με συνέπεια η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συνεχίσει να είναι ένας θεσμός γραφειοκρατικός, αντιδημοκρατικός και αδιαφανής μακριά από τους πολίτες.
Μέσα σε αυτό το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές του Μαΐου και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι πολίτες της Πελοποννήσου βιώνουν τα εννέα χρόνια της «Διοίκησης Τατούλη» στην Περιφέρεια. Μια Διοίκηση που τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι το έλλειμμα δημοκρατίας, ο αυταρχισμός, ο παλαιοκομματισμός, η αδιαφάνεια, η απουσία αναπτυξιακού οράματος για τις λαϊκές ανάγκες, η διαπλοκή, η προώθηση των Γερμανικών συμφερόντων, ο ελλειμματικός προγραμματισμός για τα σημαντικά και τα πολλά λόγια αλλά τα λίγα έργα.
Από την άλλη οι περισσότεροι από τους άλλους διεκδικητές της Περιφέρειας έχουν «προσκυνήσει» το σύστημα και καθεστώς «Τατούλη» είτε ως πρώην στενοί συνεργάτες οι οποίοι ήταν πρωτεργάτες και στυλοβάτες για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος Τατούλη, είτε ως ψηφοφόροι και υποστηρικτές του κ. Τατούλη. Συνεπώς δεν μπορoύν να εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες. Κυρίως όμως είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελευθέρων μνημονιακών πολιτικών και δεσμευμένοι στα συμφέροντα των αρχηγών των κομμάτων που τους έδωσαν το «χρίσμα».
Γνωρίζετε ότι αναδείξαμε πρωταγωνιστικά όλα αυτά τα προηγούμενα εννέα χρόνια και με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και με την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία, τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά την επιζήμια και αντιδημοκρατική πολιτική της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη η οποία υποστηρίζει και υλοποιεί πρωταγωνιστικά τις νεοφιλελεύθερες και τις μνημονιακές πολιτικές και το αντιδημοκρατικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» και λειτουργεί χωρίς ουσιαστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Περιφέρειας. Χωρίς να αντισταθεί όλα αυτά τα εννέα χρόνια που οι μνημονιακές δυνάμεις κατεδάφιζαν το κράτος πρόνοιας, καταργούσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν λεηλατούσαν τα λαϊκά εισοδήματα και εκποιούσαν τη δημόσια περιουσία. Η υλοποίηση αυτών των πολιτικών έχει τραγικές συνέπειες. Και στην τη ζωή των πολιτών και στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, αφού μειώθηκαν δραματικά οι πόροι της, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι ανύπαρκτο και αποδιοργανώθηκε η λειτουργία των υπηρεσιών, λόγω έλλειψης προσωπικού, κλπ.
...................
Οι παρακάτω υπογράφοντες, στη βάση όλων των παραπάνω, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε συγκέντρωση-συζήτηση για συγκρότηση Περιφερειακής Παράταξης και λήψη αποφάσεων για τις Περιφερειακές εκλογές, την Κυριακή στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης”.
Αλεξανδρής Σαράντος Περιφερειακός Σύμβουλος
Πετράκος Θανάσης πρώην Βουλευτής και Περιφερειακός Σύμβουλος
Χρυσαδάκος Σταύρος Περιφερειακός Σύμβουλος

https://www.messinialive.gr/sygkrotisi-perifereiakis-parataksis-kaloun-petrakos-chrysadakos-kai-aleksandris/?fbclid=IwAR1lYJv7Dldi7xbqDad8pHD_DTMU100mHA-TUVS4TL2sBHo_jSIojJSNRUA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου