ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συμμετέχω στις απεργιακες κινητοποιησεις



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ                                     
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                    
                                                                                 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΤΟ Τ.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ
ΤΑ ΕΠΑΧΘΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ
Απέναντι στη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των Μηχανικών και στις τελευταίες επιλογές της Κυβέρνησης που επιβάλλουν την περαιτέρω περιθωριοποίηση και ισοπέδωση των Μηχανικών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αποφασίζει δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις των Μηχανικών, σε κοινό Αγώνα αλλά και σε ενιαίο μέτωπο μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς Φορείς της χώρας.
Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, του αδιέξοδου, της φτώχιας, της ανεργίας.
Στον αγώνα αυτόν πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, μαζικά, ενεργοποιώντας όλους τους συναδέλφους οικοδομώντας συμμαχίες και κοινή δράση τόσο με τους υπόλοιπους επιστημονικούς Φορείς όσο και με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Το Τ.Ε.Ε. αποφασίζει για το διάστημα από 8 έως 18 Οκτωβρίου 2012:
-  Αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών.
-  Αποχή όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ (Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελεύθεροι Επαγγελματίες) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της Χώρας.
Και στις δύο περιπτώσεις θα επανεξεταστεί ο χρόνος αναστολής λειτουργίας του ΤΕΕ και αποχής των Μελών του ΤΕΕ από Επιτροπές κλπ, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Το Τ.Ε.Ε. καταγγέλλει:
-   Τις νέες μεθοδεύσεις υφαρπαγής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ, μέσω της κυοφορούμενης ένταξης των κλάδων Υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ.
-    Την παράνομη διαχείριση της Τράπεζας της Ελλάδας, τόσο των χρημάτων του Ταμείου, όσο και των χρημάτων του ΤΕΕ.
-    Την παράλογη απόφαση μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών
Σε συντριπτικά ποσοστά οι μηχανικοί αδυνατούν να καλύψουν τις μέχρι τώρα εισφορές τους με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τους 97.697 Ασφαλισμένους στον Κλάδο Υγείας οι 25.117 δεν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Ενδεικτική επίσης είναι η δραματική μείωση εγγραφής νέων Μηχανικών στο ΤΕΕ, λόγω του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών. Το έτος 2007 στο Ταμείο έγιναν 4.126 νέες εγγραφές, το 2008 έγιναν 4.426 και το 2012 (μέχρι στις 29/9) έγιναν μόλις 1.595 νέες εγγραφές.
Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν στον κλάδο των Μηχανικών του ΕΤΑΑ παρουσιάζεται το 2010 πλεόνασμα 214,6 εκ. ευρώ και το 2011, μέσα στην πιο βαθιά κρίση, ύφεση και ανεργία, επίσης πλεόνασμα 378 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εργασίας επικαλούμενο πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες και ότι η μη άμεση εφαρμογή του Νόμου δημιουργεί δήθεν δημοσιονομικό έλλειμμα εντέλει το ΕΤΑΑ να προχωρήσει σε αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών της τάξης του 30%.
- Στο όνομα των χιλιάδων άνεργων συναδέλφων μηχανικών καθώς και των οικογενειών τους που πασχίζουν να   ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
- στο όνομα των χιλιάδων συναδέλφων που δεν μπορούν να βρουν εργασία και δεν εγγράφονται στο ΤΕΕ ή ξενιτεύονται.
Το Τ.Ε.Ε. αποφασίζει:
Την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.
Την αποχή όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ (Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελευθ. Επαγγελματίες) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.
Τη θεσμική ενημέρωση από το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παράλληλα πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές μηχανικούς για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου και των τεράστιων προβλημάτων του Κλάδου γενικότερα, συνεπώς και της ευθύνης που τους αναλογεί.
Την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τους Επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ.
Τη συμμετοχή στη γενική Απεργία στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής και συμμετοχή σε όλες τις απεργίες και πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τη νομική διεκδίκηση των οφειλών από το Δημόσιο, που ανέρχονται σε περίπου 800 εκ. ευρώ.
Α γ ω ν ι ζ ό μ α σ τ ε
Να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια των μηχανικών, να ανατρέψουμε την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας της ανεργίας.
Δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε
·  Τη μείωση των πάγιων ασφαλιστικών εισφορών.
·  Την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.
·  Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Ειδικών - Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία ήδη επιδοτούμε.
·  Την αποτροπή ένταξης του κλάδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Μηχανικών στον ΕΟΠΥΥ και την παραμονή στο ΕΤΑΑ.
·  Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την ανατροπή του Ν.2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
·  Την αναπλήρωση των περίπου 2 δις ευρώ που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την καταβολή της οφειλής του Κράτους, από την τριμερή χρηματοδότηση του Ν.2084/1992, προς το Ταμείο μας, ύψους πλέον των 600 εκ. ευρώ.
·  Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης.
·  Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.
·  Την ύπαρξη ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου για την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αύξηση του ΠΔΕ με επαρκείς Δημόσιες Υπηρεσίες.
·  Το σταμάτημα της απαξίωσης των μηχανικών και των επιστημόνων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια.
·  Ανατροπή της επιχειρούμενης πολιτικής διάλυσης των φορέων των Ελλήνων Επιστημόνων και προάσπιση του απολύτως κατοχυρωμένου θεσμικού, παρεμβατικού ρόλου τους ως επίσημων επιστημονικών συμβούλων της Πολιτείας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 & 18 /10/2012.


                                                                                                 Η Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου


                                                                                                       ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Δ. ΤΣΙΩΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου