ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μάνος Ελευθερίου έφη:

Ομιλία του ποιητή Μάνου Ελευθερίου
Στην εκδήλωση βράβευσης αριστούχων απόφοιτων λυκείων Nομού Αττικής



Λόγος παρηγορητικός


Αυτός που θα σας πει δύο λόγια δεν υπήρξε άριστος ως μαθητής. Στο Λύκειο της εποχής μου άριστος ήμουν μόνο στη γυμναστική. Στο τέλος, φαίνεται ότι ο γυμναστής συμβουλεύτηκε τον βαθμό που είχα στα μαθηματικά και με βαθμολόγησε κι αυτός με 11΄! Δεν με είχε προσέξει.  Δύο άριστοι συμμαθητές μου, οι οποίοι είχαν στοιχηθεί πίσω από μένα, λόγω ύψους, ενώ ήταν άθλιοι στη γυμναστική, τιμήθηκαν με το 20΄!
Δεν ήταν η μόνη αδικία στη ζωή μου. Αργότερα, περίπτωση να αριστεύσω κάπου μάλλον δεν υπήρξε. Αν αρίστευσα δεν το πήρα είδηση!
……………………..
Όλοι σκεπτόμαστε τι χαρά και υπερηφάνεια νιώθουν για σας οι γονείς και οι δάσκαλοί σας, ειδικά σήμερα, όπου σας υποδέχεται μ’ ένα δώρο η Eurobank.
Και για να παραλλάξω λίγο τον εξαίσιο στίχο που Νίκου  Εγγονόπουλου, να ξέρετε: οι γονείς σας, χωρίς να το υποψιάζεστε, και αδιάφορο αν εσείς πιστεύετε η όχι, οι γονείς σας, λοιπόν: «Προσεύχονται ακόμη για σας».
……………………
Ελπίζω να είχατε την πρόνοια να δημιουργήσετε στέρεες φιλίες στα σχολικά σας χρόνια. Αυτές θα σας μείνουν πιστές ως το τέλος.  Φιλίες θα δημιουργήσετε και στον στρατό. Μην αφήσετε να σας ξεφύγει άνθρωπος με ήθος. Αλλιώς θα βαθμολογηθείτε με μηδέν! Αν έχετε την ευλογία των ουρανών και ακτινογραφήσετε κάποιον ότι πράγματι έχει ήθος, κρατήστε τον για φίλο. Βλέπετε μπήκα κι εγώ στην βιοτεχνία των συμβουλών.
Προπάντων μην σας παρασύρει το προπέτασμα της αστραφτερής δημόσιας εικόνας ορισμένων. Σιγουρευτείτε πρώτα ότι έχει ήθος. Αυτό ισχύει και για τις πολιτικές σας επιλογές.
……………………
Ασφαλώς ανάμεσα στους Έλληνες και Ελληνίδες αριστούχους θα υπάρχουν κοπέλες και αγόρια από ξένες χώρες. Το ότι κατ’ αρχήν διάλεξαν τον τόπο μας και στη συνέχεια αρίστευσαν στη γλώσσα μας, είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο. Οι νέες γενεές της ανθρωπότητας προετοιμάζουν την παγκόσμια αλληλεγγύη. Και η πατρίδα μας, από τα αρχαία χρόνια, με τον Ξένιο Δία, επικεφαλής, μέχρι τις νεότερες μέρες, έδειξε ότι και σύνεση έχει και μεγαλοψυχία. Καλώς ήλθαν όλοι τους!
…………………….
Θα’ θελα να σας χαιρετίσω μ’ ένα έμμετρο, ίσως, παραμύθι, καθώς αποχαιρετάτε, ας πούμε, την εφηβική σας ηλικία ή με όσα είπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στους στρατιώτες του 1912, όταν ξεκινούσαν για τις φονικές μάχες των Βαλκανικών Πολέμων. Θα τρομάζετε ίσως. Κι αυτή η γιορτή θα βάραινε ανεπίτρεπτα. Εκτός αυτού η κλεψύδρα του χρόνου διαρκώς λιγοστεύει.
Ασφαλώς τώρα είστε χορτασμένοι από τις τέσσερις πράξεις των μαθηματικών, τα θεϊκά λόγια των αρχαίων συγγραφέων,  τα ρητά των οποίων χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα κάθε κάλπης, τα σύμβολα της Γεωμετρίας και της Φυσικής και βέβαια τα θρησκευτικά και ιστορικά γεγονότα, όσα κλείνουν τις ελπίδες και τις περιπέτειες  των λαών που στα σχολικά βιβλία αναφέρονται αναγκαστικά, σε τρεις προτάσεις.
Αυτή είναι η «μαγιά» που κρατάτε για την ώρα. «Μαγιά» είναι και τα βιβλία που σας περιμένουν.
…………………..
Όσοι από σας μείνετε στην Ελλάδα, να ξέρετε από τώρα ότι η πατρίδα μας είναι κατάκοιτη και ανασαίνει με τα σωληνάκια. Στο χέρι σας είναι να μην τραβήξετε τα σωληνάκια. Θα γίνει καλά!
Και αν σας πουν να φύγετε, γιατί ο τόπος των προγόνων σας έγινε ξαφνικά περιουσία ξένων γαιοκτημόνων, όπως θέλουν να διώξουν την πανάρχαιη φυλή των ιθαγενών γουαρανί καϊκοβά, της Βραζιλίας, μόλις πριν από λίγες μέρες, ίσως αναγκασθείτε να μην πείτε σαν κι αυτούς ότι θα αυτοκτονήσει ομαδικά ολόκληρη η φυλή αν γίνει κάτι τέτοιο, αλλά να επαναλάβετε εκείνο το περιλάλητο: « Μολών λαβέ»!
………………….
Το μόνο εφόδιο που έχετε μέχρι στιγμής είναι το βάρος και η ομορφιά της νεότητάς σας. Είναι ο ενθουσιασμός για τη μάχη και φυσικά η αθωότητα σας μπροστά στην αήττητη βλακεία, τη ληστεία, την απληστία και ό,τι καταστρέφει τέλος πάντων την ομορφιά ανθρώπων και πόλεων. Μ’ αυτά θα διασταυρωθείτε. Όπως και με ανθρώπους που ομορφαίνουν τον κόσμο και ελπίζουν και διδάσκουν και αγωνίζονται. Μ’ αυτούς είναι η θέση σας.
Σε δύσκολη στιγμή δεν θα σας σώσει κανένα αρχαίο ρητό, που αποστηθίσατε με κόπο, και τίποτα απ’ αυτά τα μεγαλόστομα τα οποία ναι μεν ορισμένα ειπώθηκαν σε δύσκολες ώρες του έθνους, αλλά χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για άλλους σκοπούς.
Πολλοί από σας θα γίνετε αστέρια σε ό,τι διαλέξετε. Στο χέρι σας είναι να διατηρηθεί το φως σ’ αυτό το αστέρι. Και μακάρι κάποιος ή κάποια από σας να αξιωθεί και να τιμηθεί με το βραβείο NOBEL. Και να θυμάστε: Ο κόσμος και η πατρίδα μας θα αλλάξει, αν αλλάξει προς το καλύτερο ο καθένας τη ζωή του και, όσο μπορεί, των διπλανών του. Για την ώρα είστε το μάλαμα της πατρίδος. Και το μάλαμα, όπως ξέρετε, δεν πιάνει σκουριά.
Ευχαριστώ.

Μάνος Ελευθερίου
Νοέμβριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου