ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τα Χανιά δείχνουν το δρόμο.

 
Συνελεύσεις Δασκάλων
ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Φύλλο: 921
Σεραφείμ Ρίζος


Απόφαση για σκληρούς και πολιτικοποιημένους αγώνες, ήταν η κατάληξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, που έγινε στις 3 Ιουνίου.

Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή των συναδέλφων. Πάνω από 300 συνάδελφοι πέρασαν από τη συνέλευση και παρόλο που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, ήταν πάρα πολλοί αυτοί που παρέμειναν ως το τέλος.

Έπειτα από πρόταση που έκανε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (Ε.Α.Κ.) αποφασίστηκε ο Σύλλογος να προτείνει στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που θα γίνει στις 22 - 24 Ιούνη την προκήρυξη 5μερης απεργίας σε μια από τις πρώτες εβδομάδες (ημερομηνία ανοιχτή που θα καθοριστεί από το Συνέδριο) της νέας σχολικής χρονιάς και πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων την τελευταία μέρα της απεργίας για να αποφασιστεί η συνέχεια. Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν προσπάθειες συντονισμού με άλλα σωματεία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Τέλος, ζητάμε από τη Γ.Σ.Ε.Ε. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να προκηρύξουν νέα πανεργατική 48ωρη απεργία μέσα στον Ιούνιο.

Διαγραφή χρέους

Εκτός όμως από το αγωνιστικό πλαίσιο, το διεκδικητικό πλαίσιο που ψηφίστηκε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης ότι είτε δέχεστε τα μέτρα είτε χρεοκοπούμε απαντάμε:

Ανατροπή του Προγράμματος σταθερότητας

Να φύγει το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα.

Να διαγραφεί τώρα το χρέος της χώρας στους τραπεζίτες γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σώσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας.

Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα κύμα φυγής κεφαλαίων

Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, το χρηματιστήριο, η εκκλησία και οι τράπεζες.

Να σταματήσουν τώρα όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα και να επιστρέψει ο στρατός από το Αφγανιστάν και όλες τις χώρες στις οποίες βρίσκεται. Να σταματήσει η ελληνική χρηματοδότηση στον πόλεμο του Ιράκ.»

Επίσης αναφέρει: «Απέναντι σ΄ αυτή τη δραματική μεταφορά πλούτου, από τους εργαζόμενους στην άρχουσα τάξη, που βιώνουμε, απαντάμε με την επιμονή στο πλήρες διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Επαναβεβαιώνουμε ιδιαίτερα τα αιτήματα μας για αυξήσεις στους μισθούς μας όπως επίσης και στην αύξηση των κρατικών δαπανών για την Δημόσια Παιδεία».

Πιο συγκεκριμένα για το νόμο της Διαμαντοπούλου οι δάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί των Χανίων ζητούν την άμεση απόσυρσή του και δηλώνουν ότι δεν θα τον αφήσουν να εφαρμοστεί στην πράξη ζητώντας:

Κανένα σχολείο να μην συμμετέχει είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικά στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης».

Κανένας συνάδελφος να μην γίνει «μέντορας» προκειμένου να αποφασίσει για το δικαίωμα στη δουλειά των νέων συναδέλφων.

Ζητάμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών τώρα.

Δεν θα δεχτούμε το διαχωρισμό των τμημάτων με βάση την αναλογία 1:28 που προτείνει το Υπουργείο. Δε θα δεχτούμε συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Να μην λειτουργήσει κανένα Νηπιαγωγείο με διευρυμένο ωράριο.

Η απόφαση αυτή ανοίγει νέους δρόμους στο Σύλλογο δίνοντας ένα ακόμη πιο ξεκάθαρα ριζοσπαστικό περιεχόμενο στην ήδη έντονη δράση του. Μπορεί όμως να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα, προς τη ριζοσπαστικοποίηση και την οργάνωση συνολικότερα του εργατικού κινήματος τόσο της πόλης όσο και ευρύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου