ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ 9.1.2011 ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ !

epi ΑΠΟ 9.1.2011 ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ !
Νέα δεδομένα για την ενεργειακή κατάσταση (απόδοση) όλων των κτιρίων στη χώρα μας.
Παλαιά και νέα κτίρια από 9.1.2011 θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά το λεγόμενο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που θα τα κατατάσσει σε κατηγορίες Α,Β, Γ, Δ κ.λ.π
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε 4ωρο σεμινάριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατικού Κέντρου Κορίνθου το οποίο παρακολούθησαν δεκάδες μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κορινθίας που διοργάνωσε το σεμινάριο σε συνεργασία με το ΤΕΕ Πελοποννήσου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ειδικοί εισηγητές , ενεργειακοί επιθεωρητές του ΤΕΕ μίλησαν στους συμπολίτες μας πολιτικούς μηχανικούς , αρχιτέκτονες , μηχανολόγους σχετικά με την νέα υποχρεωτική αυτή διαδικασία ώστε να κατατοπιστούν για τα νέα δεδομένα των ενεργειακών μελετών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον Λάκη Γιαννιδάκη ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κορινθίας Γιώργος Κωστήρης μέχρι πρότινος ίσχυαν στη χώρα μας ενεργειακές μελέτες που είχαν θεσπιστεί πριν από 30 χρόνια περίπου!
Ήδη έχουμε περάσει σε ένα μεταβατικό στάδιο με νέες ενεργειακές μελέτες οι οποίες θα ανεβάσουν το κόστος μιας οικοδομής κατά 10 με 15% περίπου! Σε βάθος όμως χρόνου θα υπάρξει πολλαπλή απόσβεση από οικονομία κατανάλωσης ενέργειας.
Με το καινούργιο χρόνο λοιπόν και συγκεκριμένα μετά τις 9.1.2011 δεν θα μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση και κανένα μίσθωμα εάν το υπό πώληση ή ενοικίαση κτίριο δεν έχει ελεγχθεί από ειδικό μηχανικό που ονομάζεται ενεργειακός επιθεωρητής και δεν έχει πάρει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης! Δηλαδή ο συμβολαιογράφος δεν θα μπορεί να συντάξει συμβόλαιο πώλησης ή μεταβίβασης εάν δεν του προσκομισθεί αυτό το πιστοποιητικό.
Το ίδιο και η εφορία δεν θα θεωρεί καμία μίσθωση εάν το εκμισθούμενο κτήριο δεν έχει επίσης το εν λόγω πιστοποιητικό.
Είναι σαφές λοιπόν ότι όλοι πρέπει να συνεννοηθούμε με τους μηχανικούς μας για την λήψη αυτού του πιστοποιητικού. Και για να σας ενημερώσουμε και για το οικονομικό κόστος απ’ ότι μας δήλωσε ο Γιώργος Κωστήρης η δαπάνη για τον έλεγχο από ενεργειακό επιθεωρητή και η έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης θα στοιχίζουν γύρω στα 150 ευρώ!
Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ Κορινθίας Γιώργου Κωστήρη :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου