ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Πρέπει να τακτοποιήσουμε τα αυθαίρετα πριν από το Κτηματολόγιο; Όλες οι απαντήσεις.


Βρισκόμαστε σε περίοδο, που το Κτηματολόγιο βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ανακύπτουν πολλά προβλήματα σχετικά με τη δήλωση της περιουσία μας, προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα στο μέλλον. Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που πρέπει να διευθετήσουμε, είναι αν πρέπει ή όχι να δηλώσουμε τα αυθαίρετά μας στο Κτηματολόγιο. Αυτό μάλιστα αποτελεί και τον «γρίφο» του Κτηματολογίου, αφού δεν υπάρχει σαφές πεδίο αναγραφής μεταξύ των νόμιμων και αυθαίρετων κτισμάτων στο έντυπο της δήλωσης, που θα πρέπει να συμπληρωθεί από κάθε ιδιοκτήτη. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που συμπληρώνουν εσφαλμένα τη δήλωσή τους, αντιγράφοντας τα στοιχεία από το Ε9, τα οποία όμως πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Από την άλλη πλευρά, το κράτος έχει δώσει προθεσμία να τακτοποιηθούν όλα τα αυθαίρετα έως τις 8 Νοεμβρίου του 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα κρίνονται κατεδαφιστέα άμεσα.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική διασταύρωση κτηματολογικών εγγραφών, δασικών χαρτών και δηλώσεων αυθαιρέτων και επομένως θα εντοπιστούν όσα κτίσματα δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν ψευδώς στο Κτηματολόγιο. Για αυτούς τους λόγους θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να απευθυνθούν σε μηχανικό, έτσι ώστε να βρεθεί λύση με τα αυθαίρετά τους και να αποφευχθούν σε δεύτερο χρόνο τα χειρότερα.

Τι καταγράφει το Κτηματολόγιο;

Το Κτηματολόγιο επικεντρώνεται σε ιδιοκτησιακά ζητήματα και εμπράγματα δικαιώματα επί της γης ή και των κτισμάτων σε περίπτωση σύστασης διηρημένης ιδιοκτησίας (π.χ. διαμέρισμα σε πολυκατοικία) ανεξαρτήτως τυχόν πολεοδομικών ή άλλων παραβάσεων. Δηλαδή στο Κτηματολόγιο δηλώνουμε τα συνολικά τετραγωνικά των κτισμάτων (νομίμων και αυθαιρέτων).
  • Εγώ θα δηλώσω στο Κτηματολόγιο το συνολικό εμβαδό των κτισμάτων. Πώς θα μάθει το Κτηματολόγιο ποια είναι τα νόμιμα και ποια τα αυθαίρετα;
Καταρχήν στο Κτηματολόγιο αναγράφονται τα στοιχεία που διακρίνουν ένα ακίνητο (εμβαδό, χρήση, έτος κατασκευής). Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στα συμβόλαια αγοράς, οικοδομικές άδειες, δηλώσεις αποδοχής κληρονομίας και Ε9. Επίσης κατά τη δήλωση γίνεται υποχρεωτικά εντοπισμός του ακινήτου σε χάρτη του έτους 2016. Από τα παραπάνω, προκύπτει ποιο είναι το συνολικό νόμιμο εμβαδό ενός κτίσματος και ποιο είναι το εμβαδό αυθαίρετων κατασκευών. Εξάλλου ο Οργανισμός Κτηματολογίου, για τη διασφάλιση της ορθότητας των κτηματολογικών εγγραφών, έχει το δικαίωμα να ζητεί την παροχή πληροφοριών από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (π.χ. Εφορία, Πολεοδομία, Δήμο, ΔΕΗ κ.ά.). Επομένως από τη διασταύρωση όλων των διαθέσιμων στοιχείων είναι εφικτός ο εντοπισμός τυχών αυθαίρετων κατασκευών.
  • Γιατί συμφέρει να δηλώσω τώρα το αυθαίρετό μου;
1. Δίνεται επιπλέον μείωση του προστίμου κατά 10%, για όσους  δηλώσουν το αυθαίρετό τους μέχρι τις 8/4/2019.
2. Δυνατότητα εξόφλησης...........................
Για περισσότερα ιδε στο πάρα κάτω link:
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2976475218124992749#editor/target=post;postID=1823188669228939288

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου