ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Mailing list information, including unsubscription instructions, is located at the end of this message.
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr- email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14 - 10553, τηλ. 210 3306301, fax210 3834390
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 231 0266705, fax 231 0269780
16.3.2011

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ,

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΥ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των Οικολόγων Πράσινων έξω από την Ακαδημία Αθηνών

Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 18:30

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας καλούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 18:30, μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, σε μια εκδήλωση:
  • Συμπαράστασης στον λαό της Ιαπωνίας, που καλείται πέρα από τη φυσική καταστροφή, να ζήσει και με  την απειλή   της ραδιενέργειας. ,
  • Οργής και διαμαρτυρίας ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια
  • Αλληλεγγύης στα αντιπυρηνικά κινήματα όλου του κόσμου και ιδιαίτερα των γειτονικών μας χωρών.

Θα ανάψουμε κεριά στη μνήμη των θυμάτων και θα έχουμε πανό και σημαίες με συνθήματα ενάντια στην πυρηνική ενέργεια.
Σήμερα καταρρίπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο ο ισχυρισμός στο πόρισμα της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών ότι “Υπάρχουν δεκάδες πυρηνικών εργοστασίων σε σαφώς σεισμικές περιοχές (π.χ. στην Καλιφόρνια και Ιαπωνία) χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα.”
Το πόρισμα έχει τίτλο: “Πυρηνική Ενέργεια και Ενεργειακές Ανάγκες της Ελλάδος” και βρίσκεται στο http://www.academyofathens.gr/Documents/christoforou_porismata.pdf.
Στη Θεσσαλονίκη, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πάρουν μέρος στην αντίστοιχη εκδήλωση που οργανώνει η Οικολογική Κίνηση την ίδια μέρα στις 18.00  μπροστά στο Ιαπωνικό Προξενείο της πόλης, Φιλίππου 45.
                                                     
                                                         Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:   Νίκος Μυλωνάς   6972 530290

          
 Γραφείο του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχ. Τρεμόπουλου
16.3.2011

Πυρηνικά και ασφάλεια:

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κοινή δήλωση Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκα Χαρμς εκ μέρους των Πράσινων

Η πυρηνική καταστροφή που εξελίσσεται στην Ιαπωνία και ο σχετικός διάλογος για τη συνολικότερη ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας, οδηγεί την Ευρώπη σε δεύτερες σκέψεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα. Οι Πράσινοι απαιτούν άμεσο σχεδιασμό για συντονισμένη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, με τους πιο επικίνδυνους αντιδραστήρες να διακόπτουν τη λειτουργία τους χωρίς καθυστέρηση.
Σχετικά οι συμ-πρόεδροι των Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκα Χαρμς είπαν:
«Οι σκέψεις και τα αισθήματά μας βρίσκονται με τους πολίτες της Ιαπωνίας, καθώς συνεχίζουν να ξετυλίγονται οι τραγικές και καταστροφικές συνέπειες από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία. Η ΕΕ και οι χώρες μέλη της οφείλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την Ιαπωνία να αντιμετωπίσει αυτή η καταστροφή.
Η ζημιά από το σεισμό και το τσουνάμι στις εγκαταστάσεις ατομικής ενέργειας στη Φουκουσίμα (και αλλού) έχει φέρει τον Ιαπωνικό λαό αντιμέτωπο επιπλέον με μια πυρηνική καταστροφή.
Τα γεγονότα στη Φουκουσίμα έχουν απογυμνώσει τους μύθους περί «πυρηνικής ασφάλειας». Η πυρηνική ενέργεια απλά δεν είναι ασφαλής. Οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις της πυρηνικής βιομηχανίας για το θέμα αυτό, αποκαλύπτονται  πόσο απερίσκεπτες και επικίνδυνες είναι.
Η σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας πανευρωπαϊκά, πρέπει να προγραμματιστεί και να συντονιστεί άμεσα. Ως πρώτο βήμα, κάτι τέτοιο σημαίνει άμεσο και  χωρίς καθυστέρηση κλείσιμο των πιο επικίνδυνων αντιδραστήρων από τους ευρωπαϊκούς αντιδραστήρες. Επείγουσα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο κλείσιμο όσων  παρουσιάζουν τον υψηλότερο βαθμό κινδύνου: αυτών που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980, σε περιοχές σεισμικής δραστηριότητας, χωρίς σχεδιασμό δευτεροβάθμιας συγκράτησης ή «ζέοντος ύδατος». Ξεκινώντας άμεσα τις σχετικές ενέργειες και το  συνολικό σχεδιασμό για τις συνέπειες, θα διασφαλίσουμε ότι μια συνολική βήμα προς βήμα κατάργηση της πυρηνικής βιομηχανίας θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Κάτι τέτοιο σημαίνει σαφώς ότι παγώνει κάθε νέο πυρηνικό εργοστάσιο, υπό μελέτη ή υπό κατασκευή. Χρειαζόμαστε γρήγορη και αποφασιστική δράση, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συνεργαστεί με τις χώρες μέλη της ΕΕ για το συντονισμό της προσπάθειας.
Για το στόχο αυτό, η ΕΕ οφείλει να στραφεί τώρα σε πλήρη αναπροσανατολισμό της ενεργειακής της πολιτικής. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό σημαίνει να επανασχεδιάσει  τους πρόσφατους οδικούς χάρτες της και να παρουσιάσει φιλόδοξα νομοθετικά μέτρα και δημιουργικά εργαλεία χρηματοδότησης για προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ΕΕ πρέπει να δεσμευθεί στο στόχο μιας οικονομίας 100% βασισμένης σε ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2050.  Οι Πράσινοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την Κομισιόν για το στόχο αυτό».

Αναλυτικότερες προτάσεις των Πράσινων για το θέμα αυτό, υπάρχουν στα αγγλικά στο http://www.greens-efa.org/cms/topics/dokbin/374/374509.nuclear_safety@en.pdf

                    
Γραφείο του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχ. Τρεμόπουλου
Βρυξέλλες
: EuropeanParliament, RueWiertz, ASP08H247, B-1047 Brussels, BelgiumTel: 0032 228 45402
Στρασβούργο: Bât. Louise Weiss, T05059, 1, av. du Pr. Schuman, CS 91024, F-67070 Strasbourg, Tel: 0033 388 175402Αθήνα: Μητροπόλεως1 (πλ. Συντάγματος), 10557 Αθήνα / Τηλ.: 210.3709705 / Fax: 210.3709707
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 (& Εγνατίας), 54631 Θεσσαλονίκη / Τηλ.: 2310.266705 / Fax: 2310.269780
d by Dada Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου