ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

συσπειρωση αριστερων μηχανικων: Ξαναπληρώνουν τα πληρωμένα, αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι

συσπειρωση αριστερων μηχανικων: Ξαναπληρώνουν τα πληρωμένα, αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι


ΠΑΝΩ από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες, που έχουν ήδη υπαχθεί στους νόμους τακτοποίησης αυθαιρέτων του Γ. Παπακωνσταντίνου και της Τ. Μπιρμπίλη, καλούνται τώρα -μέσω ιδιώτη μηχανικού- να τα ξανα-νομιμοποιήσουν! Να ενταχθούν στο νέο νόμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι 385.535 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καλούνται από το ΥΠΕΚΑ να σπεύσουν να υπαχθούν στο νέο νόμο για να μην αντιμετωπίσουν εμπλοκές και προβλήματα σε πωλήσεις και μεταβιβάσεις των ακινήτων τους. Οι περίπου 700.000, που υπέβαλαν δηλώσεις τακτοποίησης ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, προβλέπεται ότι για να ενταχθούν στο νόμο Καλαφάτη θα πληρώσουν ξανά πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 500 ευρώ για τις συνηθισμένες υπερβάσεις έως 4.000 ευρώ για υπερβάσεις άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων!

Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες που έχουν ήδη υπαχθεί στους νόμους τακτοποίησης αυθαιρέτων (Ν. 4014/2011 του Γ. Παπακωνσταντίνου και Ν. 3843/2010 της Τ. Μπιρμπίλη) καλούνται μέσω ιδιώτη μηχανικού να ενταχθούν στο νέο νόμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος (Ν. 4178/2013 του Σ. Καλαφάτη).

Από τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, όπως γίνεται γνωστό από επίσημες πηγές του υπουργείου, άρχισε να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκ νέου υποβολή των δηλώσεών τους.

Και στις δύο περιπτώσεις η υπαγωγή δεν είναι υποχρεωτική αλλά όσοι την αποφύγουν, λέει το υπουργείο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι:

Για αυθαίρετα

■ Οι 385.535 ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν συνολικά 562.263 δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων με το Ν. 4014/2011 του Γ. Παπακωνσταντίνου μπορούν να υποβάλουν εκ νέου τις δηλώσεις τους, ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι σε δικαστικές προσφυγές και νέες περιπέτειες. Ο λόγος είναι ότι εκδόθηκε επισήμως και είναι πλέον σε ισχύ η απόφαση του ΣτΕ που «κατεδαφίζει» το νόμο ως αντισυνταγματικό.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει ότι οι ιδιοκτήτες που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις τακτοποίησης με το Ν. 4014/2011 είναι απολύτως καλυμμένοι και ότι με μία απλή αίτηση μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς οριστικής νομιμοποίησης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, που είναι σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά συνέπεια, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, οι ιδιοκτήτες που έχουν υπαχθεί στο νόμο Παπακωνσταντίνου με καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη καταβάλει 912 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, καλούνται από το ΥΠΕΚΑ να σπεύσουν να υπαχθούν στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα, για να μην είναι ευάλωτοι σε προσφυγές και για να μην αντιμετωπίσουν εμπλοκές και προβλήματα σε πωλήσεις και μεταβιβάσεις των ακινήτων τους.

Προβλέπεται συμψηφισμός προστίμων, ενώ αναμένεται η απόφαση επιστροφής των χρημάτων σε όσους έχουν καταβάλει μεγαλύτερα ποσό με τον προηγούμενο νόμο.

Για ημιυπαίθριους

■ Οι περίπου 700.000 ιδιοκτήτες που υπέβαλαν δηλώσεις τακτοποίησης ημιυπαίθριων και άλλων χώρων με το Ν. 3843/2010 μπορούν να υπαχθούν στο νέο Ν. 4179/13 ώστε η εξαίρεση από την κατεδάφιση για 40 έτη να μετατραπεί σε οριστική νομιμοποίηση.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν εξοφλήσει το παράβολο και το πρόστιμο του νόμου Μπιρμπίλη προβλέπεται ότι, για να ενταχθούν στο νόμο Καλαφάτη, θα πληρώσουν ξανά πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 500 ευρώ για τις συνηθισμένες υπερβάσεις έως 4.000 ευρώ για υπερβάσεις άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι ιδιοκτήτες, που δεν έχουν αποπληρώσει τις δόσεις τους, θα πληρώσουν ξανά το παράβολο, αλλά θα συμψηφιστεί με τις δόσεις του προστίμου.

Στατική επάρκεια

Στο μεταξύ, το υπουργείο Περιβάλλοντος θέτει σε εφαρμογή την καταγραφή της στατικής επάρκειας των αυθαιρέτων που νομιμοποιούνται ως απαραίτητη προϋπόθεση υπαγωγής στο νέο νόμο Καλαφάτη. Σύμφωνα με σχέδιο υπουργικής απόφασης που δόθηκε σε διαβούλευση, προβλέπεται ότι για τα απλά κτήρια κατοικίας θα συμπληρώνεται σε ειδική φόρμα από τον ιδιώτη μηχανικό που κινεί τις διαδικασίες νομιμοποίησης «δελτίο δομικής τρωτότητας».

Για μεγαλύτερα κτήρια, ιδίως αυτά που εξυπηρετούν χρήσεις συνάθροισης κοινού (ξενοδοχεία, γραφεία κ.ά.), θα απαιτείται ολοκληρωμένη στατική μελέτη.

Η υποβολή τεχνικής έκθεσης στατικής επάρκειας του κτηρίου είχε προβλεφθεί και στο νόμο Παπακωνσταντίνου αλλά έμεινε στο ράφι. Πάντως, η ειδική στατική μελέτη απαιτεί πρόσθετη εργασία του μηχανικού και, ανάλογα με το είδος και την κατηγορία του κτηρίου, πρόσθετη αμοιβή, η οποία ορίζεται με ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
 Αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου