ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011:
ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

20 χρόνια υποδούλωσης ακόμα στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους!!


Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!!!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013:

ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ :
Πραξηκοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Ηρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2014:

Γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ!
Να συσταθεί 2η Νυρεμβέργη!


16 Φεβρουαρίου 2015:

ΟΧΙ στην δικτατορία της Ευρωζώνης!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!




Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Στάθης Σταυρόπουλος: Καταλύτης για την αριστερά είναι η πράξη

STATHIS
Τι θα μπορούσε, τώρα, να λειτουργήσει ως καταλύτης για κοινή δράση και να μεταθέσει για αργότερα τις επιμέρους διαφορές;
Νομίζω ότι ο καταλύτης είναι η πράξη και αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν, όταν πάρει την κυβέρνηση, δώσει την ευκαιρία στο καλό που υπάρχει στην κοινωνία παντού να ανθίσει, τότε στην πράξη η Αριστερά θα βρει την ενότητά της. Και δεν θα βρει μόνο την ενότητά της στο εσωτερικό της, θα βρει και την ενότητά της με τους καλούς ανθρώπους σε όλους τους άλλους χώρους.
Γιατί το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι θεσμικό κυρίως. Να δώσει την ευκαιρία στο λαό να πάρει τις υποθέσεις του στα χέρια του. Να μην κυβερνήσει με ένα διαχειριστικό τρόπο, γιατί ακόμα και αν είναι καλή αυτή η διαχείριση, δεν είναι αρκετή στην εποχή μας. Μπορεί να είναι αρκετή για να ανακόψει το κύμα της καταστροφής, αλλά δεν είναι αρκετή για να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει μια τομή στην Ελλάδα τέτοια που να έχει και ευρωπαϊκή απήχηση, θα πρέπει να δώσει μέσα από νέους θεσμούς την ευκαιρία στους ανθρώπους να δημιουργήσουν τις συνθήκες που αφορούν τη ζωή τους με δική τους πρωτοβουλία, ρισκάροντας και λάθη, ρισκάροντας και πισωγυρίσματα, αλλά πάντα με ανοικτή τη δυνατότητα της ανακάλυψης του σωστού. Σε αυτήν, λοιπόν, την τομή, ούτε ο οπαδός, ούτε ο φίλος, ούτε το μέλος του ΚΚΕ ή οποιασδήποτε άλλης οργάνωσης, όχι μόνο δεν θα μπορούσε να σταθεί κόντρα, όπως θα ήθελε η ηγεσία του κόμματος, αλλά θα ’ρθει κοντά. Και αυτό δεν θα το κάνει ο αριστερός, θα το κάνει και ο δεξιός, θα το κάνει όλη η κοινωνία.
Δεν παίρνεις ψηφοφόρους από παρθενογένεση. Αυτός που δεν σε ψηφίζει τώρα, αν στραφεί προς εσένα, θα στραφεί επειδή πιστεύει ότι υπάρχει μια λύση ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι απαραίτητο ότι θέλει τον σοσιαλισμό. Εάν όμως σε δει να επιτυγχάνεις καταρχήν στα τρέχοντα και τα ζόρικα, τι θα τον εμποδίσει να θελήσει να ζητήσει το καλύτερο μετά το καλό.
Πιστεύεις ότι μπορεί να αποκρουστεί η προπαγάνδα της ανυποληψίας και της αναξιοπιστίας που αποδίδονται στον ΣΥΡΙΖΑ;
Πιστεύω αυτό ακριβώς και εδώ θα καταλογίσω στον ΣΥΡΙΖΑ τον έπαινο που του αξίζει. Δυστυχώς, συχνά ξεχνιόμαστε και υποτασσόμαστε στον τρόπο με τον οποίο η επικοινωνιακή πολιτική επιβάλλει την ιδεολογική της τρομοκρατία. Όταν κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία, θα έπρεπε να επαινείται γι’ αυτό. Και εδώ έρχομαι στον έπαινο. Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα διαθέτει, σε ό,τι αφορά την πράξη, όλο αυτό που κατάφερε την προηγούμενη ημέρα ως σχολείο. Υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια μια περιοχή στην οποία συνυπήρξαν αριστεροί με διαφορετικότητες μεταξύ τους και με τραύματα σοβαρά, που προσπάθησαν να τα επουλώσουν και να πάνε παραπέρα, έμαθαν να μιλάνε ο ένας με τον άλλον. Αυτή η προπαίδεια είναι μια πολύτιμη προίκα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα του φανεί χρήσιμη όταν θα βρίσκεται στην εξουσία, διότι θα μπορεί να διαλεχθεί με ακόμη ευρύτερα στρώματα, με διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικές ομάδες και συλλογικότητες. Συνεπώς, εάν κάτι είναι προς έπαινο, είναι αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε περισσότερο. Αυτό που ονομάστηκε πολυγλωσσία, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας διάλογος. Η ομογενοποιημένη σκέψη τρέμει αυτήν την πολυγλωσσία....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου